Hakkımızda
Endüstriyel tasarım, bireyin ve toplumun gerçek gereksinimlerini kullanım kolaylığı, güvenliği ve yüksek algısal niteliği olan yaratıcı ürün çözümleri ile karşılamayı amaçlayan insan odaklı bir disiplindir. Bu disiplinde eğitim, insan ile toplumu anlamanın ve duyumsal  nitelik, işlevsellik ve gereken dayanıklılık gibi birbirinden farklı, fakat birbirine bağımlı yönlerin sentezlenmesinin üzerinde durur.
Bu yaratıcı mesleki disiplin için, birbirinden farklı ortamlara ilişkin çok çeşitli ürünlerin tasarımı, tasarım araştırmaları, ürün geliştirme, endüstriyel ürün tasarımı danışmanlığı gibi hedeflenen iş türleri yanı sıra, teknolojinin ve toplumun hızlı değişimi ile giderek artan türde iş alanları bulunmaktadır. Tasarım eğitiminin sağladığı yeterlilikler, bu çeşitlilikteki işlerde çalışma olanağı verebilmektedir. Endüstri ürün tasarımı mezunları, özel, kamusal ve yarı-kamusal kuruluşların araştırma ve geliştirme birimlerinde iş bulabildikleri gibi, yenilikçi ve girişimci özellikleriyle kendi iş yerlerini de kurarak çalışma alanı yaratabilmektedirler.

SFTGSTF Endüstriyel Tasarım Bölümü, 2005 yılında tam zamanlı ikili öğretim yapması ve Endüstriyel Tasarım alanında “LisansDerecesi” (“Bachelor of Industrial Design – B.ID”) vermesi öngörülen Lisans Programı ile açılmıştır. Her iki eğitim programı için 60 öğrenci kontenjanı bulunmaktadır. Lisans Programı’na ilk kez 2012-2013 Akademik Yılı’nda öğrenci alınmıştır.


Bölüm akademik kadrosunda 2015-2016 Akademik Yılı itibari ile,  1 doçent, 3 doktoralı öğretim üyesi, 2 öğretim görevlisi ve 3 araştırma görevlisi olmak üzere 9 öğretim elemanı bulunmaktadır. Bölüm yönetimi, Bölüm Başkanı ve Bölüm Başkanı Yardımcısı ile belirli aralıklarla toplanan ve danışma organı olan Bölüm Genel Kurulu ile gerçekleştirilmektedir.


Bölüm’ün başlıca çalışma ve araştırma alanları, endüstriyel tasarım, endüstriyel tasarım kültürü, kuram ve tarihi, insan / ürün etkileşimi, görsel iletişim, tasarım ve imalat yönetimidir.