Doç. Dr. Eda Öz Çelikbaş tarafından SANAT TERAPİSİ sertifikalı eğitim programı gerçekleştirildi
Sanat Terapisi Yoluyla Yaşlıların Yaşamını Zenginleştirme AB Erasmus Plus Projesi kapsamında Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Eda Öz Çelikbaş tarafından SANAT TERAPİSİ sertifikalı eğitim programı gerçekleştirildi.

PROJENİN AMACI: Yetişkin eğitmenlerin sanat ve terapi yetkinliklerini geliştirmek, yetişkin eğitmenlerini sanat terapisi uygulamaları konusunda yetkin kılmak, sanat terapisi uygulamaları konusunda rehberlik sağlayarak yaşlıların ve bakıcıların evde, huzurevlerinde, bakım evlerinde duygusal ve zihinsel iyi oluş hallerine katkı sağlamakır.
Ortaklar: Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Karabük Üniversitesi, İtalya, Romanya, Fransa ve Portekiz’den sivil toplum ve yerel yönetim kuruluşları
5-9 Aralık 2022 tarihleri arasında ELISTAT: Enriching the Lives of Seniors Through the Art Therapy / Sanat Terapisi Yoluyla Yaşlıların  Hayatının Zenginleştirilmesi Erasmus Plus Projesi kapsamında 5 gün boyunca hazırlamış olduğum müfredat 5 farklı ülkeden (Türkiye, Romanya, İtalya, Fransa, Portekiz) gelen her ülkeden 5’er katılımcı ile toplamda 25 meslek uzmanının (doktor, psikolog, psikiyatrist, sosyolog, sosyal hizmet uzmanı, yaşlı bakım uzmanı ve müdürler) yer aldığı projemizi üniversitemizde gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Karabük Üniversitesi proje ortağı olarak eğitim uzmanlarını ağırlayan kurum olmuştur. Proje yetkilisi olarak üniversitemiz adına hem ağırlamış hem de sertifikalı eğitim programını en iyi şekilde karşılamak için elimden geleni yapmış bulunmaktayım.