Müzik Bölümü Öğrencimiz Gizem Uzun Hatay Filarmoni Orkestrası Seçmelerini Kazandı.
           

Fakültemiz Müzik Bölümü öğrencilerinden Gizem UZUN, Hatay Filarmoni Orkestrası seçmelerini başarıyla kazanarak önemli bir sanatsal başarıya imza atmıştır. Keman çalışmalarına bölümümüzde Dr. Öğr. Üyesi Elif YAYGINGÖL ŞEHİRLİ ile başlayan öğrencimiz, dört yıl gibi kısa bir sürede üstün bir gelişim göstererek profesyonel bir orkestra yapılanmasında keman sanatçısı olmaya hak kazanmıştır.

Kurucu Başkan ve Genel Sanat Yönetmenliği’ni Muhammed YILDIRIR’ın üstlendiği, Hatay Filarmoni Derneği çatısı altında kurulan, Hatay Valiliği ve Hatay Büyükşehir Belediyesi destekleriyle faaliyet gösteren Hatay Filarmoni Orkestrası; profesyonel yapısı ve sanatsal vizyonuyla öne çıkan önemli bir orkestra oluşumudur.

Gerçekleştirilen orkestra seçmelerinde; Türk keman ekolünün önde gelen temsilcilerinden Prof. Cihat AŞKIN ve Hakan ŞENSOY’un yanı sıra Orhan ŞALLIEL, Cem SEVGİ, Sonat SÖZER ve Muhammed YILDIRIR gibi alanında tanınmış sanatçılar jüri üyeleri olarak yer almıştır.

Öğrencimiz Gizem UZUN’u bu değerli başarısından dolayı tebrik ediyor; başta Dr. Öğr. Üyesi Elif YAYGINGÖL ŞEHİRLİ olmak üzere öğrencimizin yetişmesinde emeği geçen tüm öğretim elemanlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyor; öğrencimize Hatay Filarmoni Orkestrası bünyesindeki sanat yaşamında başarılar diliyoruz.