KBÜ Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Korosu Bulgaristan’da Konser Verdi

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Korosu, Bulgaristan’ın Sozopol şehrinde 5-15 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenen XVIII. Uluslararası Gençlik Sanat Festivalinde “The Muses” ta 3 farklı konser verdi.

Dünyanın dört bir yanından binlerce yarışmacıyı ve sanatçıyı Bulgaristan’da bir araya getiren ve geleneksel bir sanat formu olan XVIII. Uluslararası Gençlik Sanat Festivali “The Muses”,  Bulgaristan’ın Sozopol şehrinde 5-15 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlendi. 

Karabük Üniversitesi Korosu İlk Kez Yurt Dışında Konser Verdi

Koro şefliğini Dr. Öğr. Üyesi Pınar Çanakçı Çavdur’un yaptığı, Dr. Öğr. Üyesi Övgü Özparlak, Dr. Öğr. Üyesi Ümit Bircan Bilgin, Öğr. Gör. Burak Çavdur ve lisans öğrencilerinden oluşan 26 kişilik  Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Korosu ilk defa yurt dışındaki bir festivalden davet alarak konser verdi. 

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Korosu, festivalin gala ve kapanış törenlerinde sahne alarak Muzite Derneği Özel Ödülüne layık görüldü. Performans bölümünde 20 dakikalık bir konser veren koro, üstün yetenekleri ve özenle hazırladıkları repertuvarlarıyla izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Titizlikle hazırlanan repertuvarıyla Karabük Üniversitesinin adını gururla taşıyacak olan Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Korosu, başarılı performansıyla ulusal ve uluslararası birçok etkinlikte yer alarak hem sanatın değerini temsil etmeyi hem de uluslararası alanda tanınırlığını artırmayı hedefliyor.